Om man vill festa till sin kladkaka kan man göra såhär: ta ditt bästa kladdkakerecept och häll sen krossat dajm på. Eller tar du
mitt bästa kladdkakerecept och gör likadant!

Vispa
2 ägg med
3 dl socker. Häll sen i, utan att röra mellan,
1 ½ tsk vaniljsocker, 1 krm salt, 1 ½ dl vetemjöl, 4 msk kakao och
100 g smält smör. Rör inte förän allt är i skålen, och sen bara en liten stund.
Precis så att allt blandar sig. Häll i en smörad och bröad form och grädda i 150-175 grader i exakt 30 min. Sen tar du ut kakan och häller över
2 hackade dubbeldajm. Ställ in i ugnen i ytterliggare 3 min så att dajmet smälter fast lite. Låt svalna i formen. Servera med en klick lättvispad grädde. Så lätt men
så gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar