När jag fyllde år fick jag ett "presentkort" på en heldags bakning i Stenugn av Viktors
familj. Så i söndags, när vi var hos Viktros föräldrar så passade vi på och bakade loss. Stenugnen finns i en liten stuga som ägs av några bekanta till familjen.
Redan kvällen innan rörde vi ihop degar i det gamla handsnickrade tråget. Flera
olika sorters degar blev det.

På söndagen började vi tidigt och Viktor eldade som aldrig förr tills hela ugnen glödde.

Och sen rakade vi ut
glöderna och gräddade bröden på de
uppvärmda stenarna.


Lunch måste man ju äta, så vi gräddade små
frasiga Pizzor och mumsade på.

Vi bakade
kryddiga tunnbröd.

Och grova limpor.

Och jag gjorde två olika sorters surdegsbröd, en med rågsur och en med vetesurdeg.
Stenugnsbakat surdegsbröd, mer
slow-food än så blir det nog inte.
När jag blir stor och skaffar hus vill jag tusan också ha en stuga med stenugn på tomten. SÅ roligt var det.
Kul, Kul vilka fina bilder och texter du gjort, visst var det kul?
SvaraRaderaKram på dig Goa Elin,
/Ewa