När det gäller vår salladsbuffé har vi tre grundprinciper.
1) sortimentet behöver inte vara så stort, men det som finns ska vara vällagat och med tanke och hjärta bakom
2) största delen frukt och grönt ska vara efter säsong. Såhärårs blir det alltså mycket kål och rotfrukter, och böner och linser som det alltid är säsong för, då de är torkade. Sen får man ju lyxa till det med en och annan tomat då och då.
3) inget ska slängas, rester lagas om till en ny rätt. Blir det potatis över från maten en dag, blir det potatissallad nästa dag. Finns det skivade tomater över från salladsbuffén, får de hamna i en paj osv. Från vänster: grönsallad med gurka och melon, tomater marinerade i pesto med soltorkade tomater, oliver och rödlök, rödkålssallad med rosépeppar och apelsin, coleslaw med annanas och pepparrot och längst bak marinerade chaminjoner á la greque.
måndag 21 februari 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar