lördag 5 mars 2011

fröken elins tabouleh

På vårt salladsbord kan man till exempel hitta tabouleh ( couscous-sallad) Fröken elins tabolueh
Röd paprika
couscous
ruccola
rödlök
granatäpple
vinäger, olivolja
salt och peppar


Skär paprikorna i rätt tunna strimlor. Lägg i ugnsfast form med lite olivolja och salt. Har du en citron, kan du gärna pressa över lite saft också. Rosta i ugnen, 175-200 grader i 10-15 min till paprikan är mjuk.
Koka coucousen enligt anvisningar på paketen. Ha gärna i lite torkad mynta i koket.
Hacka rödlöken och pela ut kärnorna ur granatäpplet.
Varva nu ruccola, med couscous, rödlök och paprika. Strö lite salt och peppar över, och ringla över lite vinäger och olivolja. Toppa helst med grantkärnor, för de är så snygga.
ÄT!

Ps, har man lite gurka eller tomat eller oliver eller något, så får de såklart också vara med. Ta vad du har hemma!

1 kommentar:

  1. Tack för god lunch och fika. Synd vi inte bor bredvid så vi kan komma oftare. Vilket avslappnat, fräscht och trevligt ställe ni har, Elin & Karin!

    Ann o Jöjje

    SvaraRadera