torsdag 2 juni 2011

Tranemanstapas

Igår hade vi vinprovning för ett slutet sällskap på fröken elins. Helsingborgs vinhus höll i själva vinprovningen och vi stod för lokalen och maten såklart.
Tranemanstapas består av
  • kycklingspett med ramslökskräm ( på ramslök från söderåsens södersluttning)
  • potatissallad med vit tryffelolja och sockerärt, toppad med kryddatgetes och gräslök
  • melon med två sorters skinka, lufttorkad italiensk och kallrökt svensk toppad med svartpeppar
  • tunn spansk chorizo med smällt mesostfyllning
  • Harricot verts med hallonbalsamvinäger och torkade aprikoser
  • Marinerade cocktailtomater med soltorkade tomater och parmesan
  • Fransk Brie med fikonmarmelad
  • Skånsk ekologisk grönmögelost - Wanås ädel, med vindruvor
  • Fetaost med rosmarin- och vitlöksrostade paprikor
  • Vårt hembakade surdegsbröd med aprikos och solrosfrön
Snoffsigt värre, eller vad säger ni?

Ps. Och varför tranemans-tapas kanske någon undrar? Vi bor ju på Tranemansgatan. Familjen brukar skämta om att Viktor är Tranemannen och att det är jag som är s(g)katan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar