6-8 soltorkade tomater
2 dl vitvinsvinäger
2 tsk salt
½ tsk svartpeppar
2 tsk socker
ca 5 dl olja (är gott med både raps och oliv, men ger lite olika karaktärer) Jag brukar använda oljan som är kvar i burken från de soltorkade tomaterna.
Montera din mixer med vanlig mixerkniv. Släng i tomaterna och kör igång på fullt ös. Häll genom hålet i locket ner vinägern i ganska fin stråle, och fortsätt mixa till tomaterna är riktigt finfördelade ( annars kommer de fastna i pipen på flaskan, när du är färdig). Låt mixern gå och ha i kryddor och socker så att de löses upp i vinägern. Tillsätt sen genom en fin stråle oljan, medans du fortsätter köra såklart. Tappa upp på sirapsflaska, eller en såndär tjusig köpe-flaska för dressing.
Lika god på vanlig grönsallad, som tomatsallad. Eller pastasallad, eller svampsallad med persilja. Eller över ljumna rostade rotsaker, eller på....
Många sirapsflaskor blir det, med all kokostosca!
SvaraRaderaJag sparar mina och har dem till vattenflaskor när jag ibland gör lunchmatsäck till gästerna. Nu ska jag testa din vinaigrette!
Smart! Fast när det gäller vattenflaskor, så föredrog jag helt klart den gamla sirapsflaskemodellen!
SvaraRadera