200 g rumsvarmt smör
1 ½ dl strösocker
rivet skal från 1 apelsin ( helst ekologisk eftersom de annars är MYCKET besprutade)
2 små ägg
6 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
ägg och pärlsocker att pynta med
Rör smör, socker och apelsinskal smidigt med elvisp. Tillsätt äggen, ett och ett. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt i smeten. Arbeta ihop till en ganska kladdig smet. Rulla till korvar och rulla in i plastfolie, och låt sen korvarna vila i kylen i 30-60 min. Skär små skivor, som du penslar med ägg och doppar i pärlsocker. Grädda 8 min för små, 10 min för lite större, i 175 grader, till kakorna är lite gyllene.
Eftersom vi bakar många men små kakor är det här typen av kakor, rulla och skiva, väldigt smidigt. Precis som kakor av kolakaks-typen: grädda i längder och sen snitta upp.
Har du något bra kakrecept som är lätt att göra till många så får du gärna lämna en kommentar eller maila recept till elin@frokenelins.se för vi är alltid på jakt efter nya recept!
Schackrutor, kokosdrömmar å Brysselkex är mina förslag. Mailar recepten!
SvaraRadera