- Hacka en gul lök och en klyfta vitlök fint. Stek mjukt i smör.
- Tillsätt svamp (helst kantareller eller trattkantareller men champinjoner duger också. Vi tog 50/50) och låt steka med en stund. Häll över en skvätt vitt vin ( ca 1 dl)
- Häll så över mjölk, grädde eller cremé fraiche ( beroende på hur nyttig du vill vara) så det blir såsigt. Använder du mycket mjölk så kan det vara bra att reda av med lite mjöl eller maizena.
- Ha sist i hackade soltorkade tomater, och smaka av med salt och peppar. Låt puttra ihop ett slag.
- Gnid in kycklingfiléer med salt, peppar, paprikapulver och rosmarin. Stek i ugnen eller i stekjärn till kycklingen är genomstekt.
- Koka spaghetti ( eller valfri pasta) och riv lite parmesan.
MUMS FILLIBABBA!
(tips: Har man inte trattkantareller, eller vanliga kantareller, som är mer smakrika än vad champinjoner är, kan det vara gott att ha i lite bacon också. )
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar