tisdag 19 juli 2011

Daim- och blåbärskakor

Det här är en trevlig liten kaka, som vi bakade i veckan. Torkade blåbär kan vara lite trixiga att få tag på, men går att hitta vid fröer och vetekli och sånt, i välsorterade affärer.


Ingredienser:

20–30 stycken
2 ¾ dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
1 dl florsocker
150 g smör
1 msk vatten
2 st dubbeldaim (112 g)
50 g torkade blåbär

Gör så här:
Blanda ihop vetemjöl, potatismjöl och florsocker på ett bakbord.
Nyp ihop smöret med mjölblandningen och tillsätt vattnet.
Hacka chokladbitarna och tillsätt dem och blåbär i degen.
Forma degen till en rulle och lägg den i plastfolie. Degen blir ganska kletig. Lägg rullen i frysen i minst 1 timme. Det är viktigt att rullen blir fryst. Sätt ugnen på 175 grader.
Ta fram rullen en liten stund. Skär med en vass kniv centimetertjocka skivor som du lägger på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda kakorna mitt i ugnen cirka 10–11 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar