måndag 13 september 2010

Kunglig kantarellpizza

Det var ett tag sedan sist. Det har jobbats en hel del, vi håller bland annat på med en kokbok på jobbet. Också har vi hunnit med en smålandsvisit och hälsat på Viktors föräldrar. Vi gav oss såklart ut i skogen och plockade svamp. Vi kom hem med kantareller och trattkantareller och mycket barr i håret ( Barr i barret?).
Sen lagade vi superdupergod svamppizza och bjöd på familjen. Helt galet gott blev det! Genom att kavla degen tunt, grädda i riktigt het ugn, och att inte ha någon tomatsås som blöter ner degen, får man en riktigt krispig botten.

Kunglig Kantarellpizza
1 sats pizzadeg (ta ditt favoritrecept!)
olivolja
färsk timjan
soltorkade tomater
mozzarella
hård ost ( gärna parmesan)
kantareller
oregano, färsk eller torkad
rödlök
Kavla pizzadegen så tunt du kan. Droppa över ett par droppar olivolja och strö över färsk timjan. Hacka de soltorkade tomaterna grovt och strö över. Riv sedan isär mozzarellan och strö över tillsammans med den rivna hårdosten. Ovanpå lägger du kantarellerna och drar ett par drag med pepparkvarnen. Grädda i riktigt riktigt het ugn ( sätt i gång den på högsta möjliga, gärna 270-300 grader). Ta ut pizzan och toppa med färsk hackad oregano ( eller torkad om du inte har färsk) och finstrimmlad rödlök. Jag pyntade dessutom min pizza med gurkört.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar