torsdag 14 oktober 2010

Miriams röda soppa med grillad halloumi.

Om ni inte har tittat in på Miriams kafferep är det hög tid att ni gör det. Hon bloggar om 20-, och 30-talsmode, mat och musik, och massa annat med för all del. Häromdagen tipsade hon om denna härligt röda soppa, som hon själv kreerat. Jag provade den till kvällsmat och den var mumsi mumsi. Men snåla inte på halloumin, den lyfter hela soppan. Miriams röda soppa med halloumi
För en god middag + ett gäng matlådor eller ungefär 4-5 personer

2 stora röda paprikor,
1/2 ask körsbärstomater,
en stor bit färsk ingefära,
olivolja,
salt,
peppar,
chili,
örtkryddor,
2 dl röda linser,
vatten,
1 tärning grönsaksbuljong
1-2 paket halloumi
Börja med att lätt olja en ungsform och sätta ugnen på 175-200 grader. Dela paprikorna i fyra, skala ingefäran och dela den i stora bitar. Lägg ingefära och körsbärstomater i botten på plåten, och sen paprikan. Ringla över lite olja, salt, peppar,chili och örtkrydda och sätt in högt i ugnen tills grönsakerna fått brungul färg och bubblar lite lätt.
Koka under tiden linserna enligt anvisning på paketet med buljongtärningen och ställ åt sidan. Gör även i ordning halloumin samt en stekpanna för den, med olja och valfria kryddor. När grönsakerna är färdiggrillade mixas de till en slät gröt med stavmixer eller matberedare, och blandas sen med linserna. Slå på vatten tills konsistensen känns lagom och koka snabbt upp. Smaka av och krydda eventuellt med lite mer och låt sjuda på låg värme under lock. Stek halloumin snabbt på hög värme, tills den blir riktigt knaprig och fin.
Servera direkt med 1-2 skivor halloumi i varje tallrik!
Soppan går utmärkt att frysa.

Jag strödde dessutom lite hackad persijla på toppen, men det ingår inte i grundreceptet.

1 kommentar:

  1. Det gör absolut ingenting att du tipsar vidare om receptet! Det är bara roligt att någon faktiskt lagar och provar de recept jag lägger upp:)
    Vad kul att du också gillade soppan!
    Och du har helt rätt i att man inte ska snåla med halloumin -den gör verkligen mycket av hela soppan. Men, jag gjorde en liknande variant av den igår med parmesan på toppen istället, och det blev minst lika bra!
    Lite tunnt strimlade polkabetor på toppen skulle dessutom göra rätten till en färgfest utan dess like:)

    Ha det fint!
    Miriam

    SvaraRadera