tisdag 17 augusti 2010

Augustipaj

Nu i augusti är både nektarinerna och hallonen som godast. Moder jord har ordnat det så. Fiffigt, för de passar utmärkt tillsammans i paj. Även om de växer i olika delar av världen. Augustipaj

2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1- 1½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
150 g kallt smör i små kuber
1 msk potatismjöl
4-5 stora nektariner
3/4 liter hallon
1 msk farin eller muscovadosocker
1 msk sirap

Nyp ihopa mjöl, havregryn, socker, vanilj och smör till en smuldeg. Tryck ut lite drygt hälften av degen i bottnen av en form (ca 24 cm i diameter) så att det bildar en pajbotten som är något sånär tät. Mend et är inte så noga. Pudra över potatismjölet över bottnen. Skär nektarinerna i ganska stora klyftor och lägg över bottnen. Toppa med hallonen och strö över det sista smulet. Avsluta med lite farin och ringla sist över lite sirap ( vill man kan man skita i antingen sirapen eller farinet och ta 2 msk av det andra istället). Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.

Servera med en klick lättvispad grädde eller vaniljvisp. Mumsi-mumsi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar