torsdag 26 augusti 2010

En liten grek

Vi åt lite grekisk mat till middag. Lammfärsbiffar, tzaziki, melon, tomat- och fetasallad och klyftpotatis. Vi har turen att bo i ett kvarter som både har stans bästa fiskaffär, och en jättefin kött- och charkbutik. Lammfärsen kommer såklart därifrån. Från köttbutiken alltså. För lamm är ju ingen fisk. Lammfärsbiffar

500 g lammfärs
1 ägg
1 skvätt mjölk
Knappt 1 dl ströbröd
1 liten gul lök
3 klyftor vitlök
1 tsk dijonsenap
1 tsk sambal oelek
Färsk rosmarin, salt och peppar

Vispa upp ägget med mjölken och ha i ströbrödet så att det suger upp vätskan. Finhacka den gula löken så fint du bara kan. Tillsätt löken, vitlök, dijon, sambal och kryddor i ströbrödsgeggan. Rör sist i färsen. Låt gärna stå ett tag så att smakerna utvecklas. Forma till biffar och stek i ganska mycket smör, på relativt hög värme. Ett par minuter på varje sida räcker.

PS. blir ännu godare om du grillar dem!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar