onsdag 23 maj 2012

Världens grymmaste helg del 2

När vi lämnat Klåveröd ( som jag skrev om i måndags) åkte alla vännerna söderut. Med diverse loppisstopp tog vi oss så sakteligen till Malmö där Anna bor med sambon Philip i ett charmigt 1870-tals hus. De bjöd på snygga och goda blåbärsmojitos!
 Och på kvällen tittade solen fram efter några regnskurar och vi njöt i den lilla trädgården. Sol efter regn är nog mitt bästa väder.
 Och Anna och Philip dukade upp med grillade kycklingspett, rostad sötpotatis, goda röror och smarrigt bröd från "Gateau"
 Också blev det ännu mer ätande, vindrickande och fnissande. Kvällen avslutades med sällskapsspel och skönsång.
 Och på morgonen, sken solen om möjligt ännu mer. Så det blev härlig sommarfrukost på gården.
 Och sen började vännerna bege sig hemåt, så jag passade på att hänga lite med storebror, när jag ändå var i Malmö, liksom. Vi hängde på St Knuts och åt mat, som såg vansinnigt tråkig ut ( sallad, matvete/linser, gurka och tomat och någon morotstzatziki i ful plastskål) men åh så förvånade vi blev. Supergott!
 Och sen svängde vi förbi Malmö Museum där det var vernissage för Mats Bäckers utställning Raw Power. Per Sinding Larsen var mingelledare och det spottades en och annan kändis som Nic Schröder, Kal P Dahl-grabbar mfl. Utställningen var riktigt grym och är väl värt ett besök (finns på plats till 2 sept). Är lite intressant att se snygga bilder tagna på 70- och 80-talet då man använde RIKTIGA kameror med RIKTIG film, och den enda redigeringen man kunde göra var genom att ljusa, mörka och sudda i framkallningsrummet. Känns lite mer hantverk än dagens Photoshopande. Och på vägen hem mötte vi sen tre elefanter. Cirkusen var i stan!
 Så sjukt snygga djur, (Klicka gärna på bilderna för full storlek) även om jag tycker synd om dem som måste slava på cirkus.
Ja en bättre helg är svårt att önska sig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar