söndag 2 september 2012

Den bästa av dagar

 Att gifta sägs vara något av det bästa man kan göra. Verkligen en av de största dagarna i sitt liv (kanske undantaget barnaskaffande, och möjligtvis OS-gulds-vinst). I höst har vi ett helt gäng med bröllop inbokade, och jag blir nästan lite vimmelkantig när jag tänker på det. Här ska två personer ha sin STORA, viktiga dag, också väljer de oss att göra maten. Vilken press liksom! Men samtidigt, herregud vilken ära! I går gjorde vi vårt första av höstens bröllop. Supertrevligt, och jag tror det blev en riktigt lyckad fest!
Till bubblet, bjöds det på lite blandade nötter, vitlöksrostat libabröd, sillatårtesnittar, och smördegssnurror med pesto och soltorkad tomat.

 Sen belv det varmrättsbuffé med lite av varje. Senapsglaserad lax, kycklingfilé i flädersås, potatisgratäng, rostade rödbetor med getost, kantarell- och västebottenostpaj med timjan och äpple,  goda sallader, lufttorkad skinka och surdegsbröd för att nämna något.
 Som vanligt blev det en ganska färgglad och något brokig buffé. Jag gillar det ju så!
 Här skymtar självaste brudparet. Bruden till vänster, och brudgummen längst bak i blått till höger.
 Brudparet hade köpt in den sötaste tårtdekorationen, som vi satte på vår halloncheesecake.
 På gården tändes marschaller, när mörkret föll.
Och senare blev det efterrättsbuffé med ovan nämnda halloncheesecake, hallon och nektarinkaka, choklad- och toscaruta med jorgubbar och grädde, samt skånes godaste äppelkaka, med vaniljvisp. (Recept finns här).

Festen hölls i Jacob Hansens hus, här i Helsingborg. Superfina lokaler, och ett helt ok catering-kök. Och serveringspersonalen var superduktiga och hur trevliga som helst. Så vi hade riktigt roligt ute i köket. Ja vi var nöjda, och jag hoppas att brudparet och deras gäster också var det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar