måndag 10 september 2012

Rotmos med rimmad oxbringa och senpscréme..

.. är en sån där husmansrätt som är så enkel, men oh så gott! Senapscrémen ger verkligen pricken över i:et!
Rotmos
1 stor kålrot
2 morötter
6 potatisar (helst mjöliga)
5 dl buljong ( helst från oxbringan+ en skvätt vatten, annars vatten+ tärning, fläsk eller grönsak)
salt
vitpeppar
en rejäl klick smör
gnutta socker

 Senapscreme
1dl creme fraiche
1 finhackad buske gräslök
stark senap

Blanda alla ingredienser till senapscrémen. Mängden senap beror på hur mycket hetta du vill ha. Låt stå kallt.

Skala och skär grönsakerna i lagom bitar. Koka upp buljongen och salta. Börja koka kålrot och morot i ca 15-20 min ( beroende på storlek på bitar) släng sen i potatisen och låt allt koka mjukt. Häll av vätskan men behåll den! Mosa med stomp eller elvisp till ett slätt mos. Spä med buljongen till lagom konsistens. Smaka av med vitpeppar, salt och en liten gnutta socker. Rör sist i en klick smör

Servera med rimmad oxbringa ( vi köper den klar, och bara skär upp den) och den goda senapscrémen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar