måndag 6 augusti 2012

Getosttoast med äppelsallad

En favoritförrätt som är snabb som blixten!
Du behöver
Ljust bröd, gärna lite segt och matigt ( dvs INTE formfranska)
Getost
timjan
svartpeppar

Blandade salladsblad
grönt syrligt äpple
cocktailtomater
rödlök
god olja
vit balsamvinäger

flytande honung
färsk timjan


Ta brödskivorna och lägg på plåt med bakplåtspapper. Lägg en rejälskiva ost på varje bröd. Se till så att inte osten är större än brödet, för då kommer innanmätet smälta ut, och rinna bort. Oftast kan man forma till osten lite med händerna så den passar brödet. Strö på lite timjan och några tag med pepparkvarnen. In i 200 graders ugn,  i ca 7 min.

Blanda under tiden salladen med salladsblad, tunt skivat äpple, halverade cocktailtomater och några ringar rödlök.  Ringla över olja och vinäger.

Lägg de färdiga mackorna på salladen, ringla över flytande honung och några kvistar färsk timjan om du har. Här är de pyntade med kryddtagetes. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar