fredag 17 juli 2009

Brie- och Olivpaj

Den här pajen är supergod att ha på buffé.
Passar ypperligt till kräftorna som snart ska dras upp.

1 dl olivolja
3 ½ dl mjöl
1 tsk torkad timjan
½ tsk salt

Blanda allt i mixer, bara i ett par sekunder, och tryck ut degen i en pajform. Ställ in i kylen i minst 30 min. Grädda sen skalet i 10 min i 225 grader.

300 g brieost
20 svart oliver

Skär brien i skivor och lägg jämt över skalet. Strö ut oliverna.
2 dl creme fraiche
1 dl mjölk
3 ägg
½ tsk salt
peppar
1 tsk torkad timjan

Blanda creme fraiche, mjölk, ägg, salt, peppar och timjan i en skål. Häll äggstanningen över brien i pajskalet, och grädda pajen i ytterligare 30 min.
Servera pajen ljummen, med färsk timjan på toppen och en klick mango chutney bredvid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar