15 digestivkex
125 g smör
Fyllning:
400 g philadelphia (Eller ICAs egna färskost, lika god, hälften så dyr(typ))
2 ägg
½ dl socker
1 dl fast sylt ( tex björnbärssylt)
Massor av blandade bär
Sätt ugnen på 200 grader. Kör kexen i mixern och tillsätt det smälta smöret. Tryck ut till en botten i en form med löstagbara kanter. Grädda bottnen i ca 8 minuter.
Rör samtidigt osten mjuk i en skål. Vispa ägg och socker luftigt och fluffigt i en annan skål. Rör ihop osten, äggröran och sylten och häll över den gräddade bottnen. Grädda i 15 minuter. Den ska vara lite dallrig i mitten. Låt svalna och låt stå i kylen i minst ett par timmar. Ös på med massor av bär. Ju mer desto bättre. Jag använde jordgubbar, vindruvor och bigaråer, och pyntade med mynta.
I orginalreceptet var det ingen sylt i, men ½ dl mer strösocker och 1 tsk vaniljsocker, om någon känner för att baka en ljus cheesecake istället.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar