tisdag 22 juni 2010

sommarutflykt

På sommaren brukar jag och mamma Karin göra små endagsutflykter, det finns så mycket att se i Skåne. Igår styrde vi vägen mot Höganäs, Viken och Jonstorp i nordvästra hörnet av Skåne. Vi besökte bland annat Vikentomater där man odlar och säljer tomater i alla möjliga, och omöjliga former. Det finns bland annat chokladtomater som är mörka i färgen och har en lätt kakaoton. Roligt!
Självklart köpte jag med mig en hög hem.
Dagens fika intogs på anrika Flickorna Lundgren. Där har man bakat samma klassiska bakverk i över 60 år. Hovleverantör blev man redan 1945. Mysigt fik med fin-fin utsikt. Men smakar det så kostar det, dessvärre. Lite onödigt dyrt har det blivit.Såhär tjusigt kan man sitta och fika. Prunkande trädgård och havsutsikt!

Dessutom hann vi med ett besök i Höganäs där vi shoppade porslin och glas, Gårdsbutiken Larsviken och ett oförglömmligt besök i Pannkakasladan i Höganäs. Vi ville bara dit och titta ( mätta efter kakorna) men blev omkullsnackade av ägaren, som envisades med att bjuda på en friterad pancake "Det här är så häftigt! Ni ska få se, nej tusan ni ska få smaka".

Så trevligt kan en mor och dotter ha det i skåne en solig måndag i juni!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar