Kajsa Ankas Pitabröd
10-12 st
50 g jäst
3 dl vatten
1 msk matolja
1 tsk salt
ca 8 dl vetemjöl
Smula sönder jästen och tillsätt alla andra ingredienser i en skål. Spara lite av mjölet. Arbeta till en jämn och klibb-fri deg. Tillsätt lite mjöl om det behövs. Låt jäsa i 45 minuter under duk. Forma degen till en korv och dela i 10-12 bullar. Kavla ut varje bulle till platta pitabröd. Lägg på bakplåtspapper och låt jäsa i 10 min. Vänd sedan på dem, klappa till dem lite och låt jäsa ytterligare 10 min. Grädda i 6-8 minuter i 275 grader. Bröden ska vara luftiga och ljusa. Låt svalna på galler.
Skär upp bröden halvvägs och fyll förslagsvis med sallad, gurka tomat, vitlöksdressing och köttfärs stekt med tomatpuré, lök, timjan och salt och peppar.
MUMS MUMS!!!
10-12 st
50 g jäst
3 dl vatten
1 msk matolja
1 tsk salt
ca 8 dl vetemjöl
Smula sönder jästen och tillsätt alla andra ingredienser i en skål. Spara lite av mjölet. Arbeta till en jämn och klibb-fri deg. Tillsätt lite mjöl om det behövs. Låt jäsa i 45 minuter under duk. Forma degen till en korv och dela i 10-12 bullar. Kavla ut varje bulle till platta pitabröd. Lägg på bakplåtspapper och låt jäsa i 10 min. Vänd sedan på dem, klappa till dem lite och låt jäsa ytterligare 10 min. Grädda i 6-8 minuter i 275 grader. Bröden ska vara luftiga och ljusa. Låt svalna på galler.
Skär upp bröden halvvägs och fyll förslagsvis med sallad, gurka tomat, vitlöksdressing och köttfärs stekt med tomatpuré, lök, timjan och salt och peppar.
MUMS MUMS!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar