Råkostsallad på vitkål, rödkål, morot, rödbeta och vinteräpple samt ättiksdressing
Vanlig klassisk sallad/gurka/tomat-sallad
Kyckling som ugnsbakats med äpple, persilja och sviskon serverat med inkokta äpplen med gelé
Kokt potatis
Mustig gräddsås kokad på stekskyn och hemgjord kycklingbuljong
Nejlikekokt rödkål
Brysselkål som karameliserats med lite farinsocker och stekts med bacon
Äppelmos med bitar i
samt röd vinbärsgelé
Av alla dessa komponenter var det absolut svåraste, och det som vi oroat oss mest för under veckan, att koka potatis. Det låter kanske konstigt med tanke på att det är ganska enkelt i vanliga fall. MEN i det något primitiva köket fanns bara två vanliga spisar. Och att koka 40 kilo potatis på 8 plattor är inte det lättaste. Den måste ju dessutom serveras ångande nykokt, för att vara varm, och inte bli tråkig och seg. Dessutom så gick säkringarna så vi fick arbeta i mörker i en kvart eller så. Men med hjälp av diverse vattenkokare och genom att skölja den okokta potatisen i varmvatten för att få den i kok så snabbt som möjligt, så löste det sig ändå till sist.
Och folk verkade så nöjda. Tror att säkert 50 pers kom fram efteråt och tackade för maten. Det värmer. Och nu vet vi att vi kan, så nu känns ju alla "små" cateringar på 50-100 pers som rena barnleken.
Men utan hjälp från nära och kära hade det aldrig gått. Två extra händer är guld värt när man ska lägga upp mat till många samtidigt, så tusen tack för hjälpen Pernilla, Viktor, Johanna och Anders.
Du kan. Du är duktig!
SvaraRaderaVar på RIS-festen igår som ni serverade er mat på. Jag var SUPER NÖJD!!!
SvaraRaderaMycket gott, fint upplagt, varm god mat. ...och så hade vi såsen... Skulle kunna ha en liten snipa och bara smaska på...mmmmmmm Gudomligt god. Många runt mig vid mitt bord hade samma åsikt.
Trevligt och gott. Ni gjorde ett fantastiskt jobb!!!
Tack än en gång och lycka till. Jag kommer att varmt rekomendera er till andra.
//Annicka
Ni är SÅ duktiga! Bravo, bravo!
SvaraRadera