måndag 26 september 2011

Ölprovningen

I fredags hade vi premiärölprovning på fröken elins. Det var Victoria Shulga och Martin Björk som ledde kvällen. De är verkligen hejjare på öl.
Det var hur trevligt som helst. Så här glada gäster hade vi.
Det fanns ett par platser kvar, men den rara lilla skaran provade sig tappert igenom alla 8 öl. De 2 till höger är de enda som inte finns i vårt sortiment, men vilka öl! Aecht Schlenkerla Raukbier var en rökig typ som luktade rökad korv, men som smakade riktigt gott. Och Chimay som är ett öl bryggt av munkar i Belgien. Med sina 9 vol. % var det förvånansvärt lättdrucket och mycket gott. Smakade lite äppelkaka.
Det bjöds såklart på trerätter också. Till förrätt blev det rykande nybakad surdegsfoccachia med marinerat smör, blandat kallskuret ( 3x ölkorv, 2 x lufttorkad skinka) och färska fikon (som är mycket gott ihop med starka korvar, kan rekommenderas!) Förrätten fastnade tyvärr inte på bild.
Till varmrätt blev det oktobergryta med nötkött, kantareller, palsternacka, porter och enbär. Örtrostade potatishalvor och vinbärsgelé till. Och självklart stor sallad.
Efteråt blev det äppelkaka med vaniljsås och färska lingon.

Mycket trevlig kväll, och jag lärde mig massor om öl. Hoppas vi kan göra om det snart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar