måndag 12 september 2011

Veckans söndagsutflykt: Kullen

I söndags susade jag och Pernilla ( som jobbar hos oss) och Bea (hon heter Beatrice men ibland kallar vi henne Bearnaise) till Kullaberg på söndagsutflykt. Där kan man klättra på klipporna och njuta av den magnifika havsutsikten.
Solen värmde riktigt sommarvarmt, men det blåste kanske lite väl mycket.
Vi stannade till på "Ann på macken" en mysig inredningsbutik för alla "bohemian chic"'s där ute. De hade ett mysigt litet trädgårdscafé som vi dessvärre valde bort och körde vidare...
...till Krapperups slotts, slottscafé. Jag tog Carl-Johan soppa med västerbottenostpaj och bröd. Soppan var dessvärre toksalt, och brödet snusatorrt. Och pajen var inte i NÄRHETEN så god som Anns är på Klåveröds vandrarhem. Dessutom kosatde det 145 kronor, vilket är lite VÄL dyrt när det inte ens är gott.
Tjejerna åt kräftmackor, med massor av handpillade räkor. Generöst förvisso, men de tyckte det var lite tråkigt utan mer sallad och gegga. "Man är väl bortskämd med fröken elins-mackor" som Pernilla sammanfattade det. Vi är dessutom hälften så dyra. De tog nämligen 145 för den med.
Men mysigt var där iallafall. och vi njöt i solen!
Sen avslutade vi dagen med en (gudagod) glass från Helsingborgs glassfabrik, nere i hamnen vid Dunkers. Smakade en med torkad frukt som var helt fantastisk ( tror den hette Staccatto eller Stratto eller något sånt)

Väl hemma gick jag upp i parken med en filt och somnade en stund i solen.En bra söndag helt enkelt..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar