600 g färska champinjoner
Smör
5 dl grädde
½-1 dl konjak ( Sherry funkar också)
3/4 dl kycklingfond
2 dl standardmjölk
Salt och vitpeppar
2 dl Creme fraiche
Till Severingen
Creme fraiche
Fiskrom
Persilja
- Skär champinjonerna i tunna skivor. Fräs dem försiktigt i smör i en stor kastrull.
- Häll på grädde, konjak och kycklingfond. Låt koka i ca 10 minuter, rör om några gånger.
- Rör ner mjölken. Koka upp och smaksätt med vitpeppar och ev salt. Varmhåll till servering.
- Vispa upp crème fraichen, gärna med elvisp, så den blir fluffig, och vispa i den i soppan precis före servering så att soppan blir skummig.
- Häll upp i varma soppskålar. Garnera med ytterligare en klick vispad crème fraiche, rom och ett persiljeblad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar