2 dl grovt rågmjöl
salt och vitpeppar
en rejäl klick smör
lag:
3½ dl vatten
1 dl ättikssprit
1 dl socker
1 tsk salt
1 gul lök
2 lagerblad
10 vitpepparkorn
15 kryddpepparkorn
Klipp bort ryggfenan på fisken. Skölj av dem och låt rinna av ordentligt. Häll mjölet på en platt tallrik och krydda med salt och peppar. Vik ihop filéerna med skinnet ut, och vänd dem i mjölet. Värm ett stekjärn rejält och ha i smörklicken. Stek filéerna ganska hårt så de blir gyllenbruna och fina. Lägg över i en skål. Blanda ihop ingredienserna till lagen, och rör till allt har löst sig. Strimla löken, krossa lagerbladen och ha i tillsammans med kryddorna. Häll allt över sillfiléerna och låt stå i kyl i 8-10 timmar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar