måndag 25 juni 2012

Midsommarbröllopet

 På midsommarafton var vi och caterade ett riktigt genuint svenskt midsommarbröllop. Det var superskoj, men det är en utmaning att laga mat till 75 pers samtidigt, i enkla och ofta för små kök (som det nästan alltid är) i festlokaler. Brudparet Frida och Johan ville ha klassiskt svenskt på menyn. Sagt och gjort. Till förrätt bjöds det på finfin Färskpotatis från Lars i viken toppat med matjessill, marinerade tomater med brynt smör och gräddfil såklart. Också lite kavring, sallad, rädisor och gräslöksblommor.
Till huvudrätt hade brudparet önskat köttbullar med potatis och sås. Så rolig idé. Förutom det fick gästerna konjaksmarinerade lingon, smörslungade primörer och pressgurka. När vi skulle lägga upp huvudrätten var det smått panikartat så den fastnade inte på bild. För det första hade vi bara 2 vanliga hushållsspisar och på dessa skulle vi ha varm: kokt potatis, gräddsås, köttbullar och grönsaker. Sen ska det serveras till 75 pers samtidigt, men vi hade bara plats att lägga upp 20 tallrikar åt gången, så det var många händer i arbete. Men jag tror nog det gick ganska bra.
 Till efterrätt sen blev det jordgubbar med citrus-och färskostkräm samt knäckflarn, chokladsås och vit choklad. Och penséer och citronmeliss.
Och bröllopstårtan bestod av klassisk jordgubbstårta med sockerkaksbotten, vaniljkräm gjord från grunden på vaniljstång vi köpt med oss från Dubai, samt föräldrarnas grannars sprättägg ( kanongula, nästan orangea), och massor av jordgubbar såklart. Ja och vispgrädde. Och även här smög det sig in lite ätliga blommor ;)

Ett bra tips om man dukar upp buffé är att lägga rabarberblad mellan faten, då ser det genast fylligt och härligt bondskt ut. Syns kanske inte så bra på den här bilden, men det funkar...

Vill man tjuvkika på det vackra brudparet kan man göra det här, mina föräldrars andra granne som är fotograf också.

1 kommentar:

  1. Hej Elin , det finns inte en till som du. Fantastiskt vackert midsommarbord. Ock så Karin förstås, finns inte många som hon i heller. Kram Inger, Mörshög

    SvaraRadera