onsdag 31 augusti 2011

elins "hitte-på-pasta" med kyckling

Dagens lunch var en rätt som jag och Viktor brukar göra hemma då och då. Rätten uppstod när vi tog vad vi hade hemma och slängde ihop. Och vad gott det blev. Sen dess har det blivit lite olika varianter på den, men just den här typen är så god så den fick äran att bli lunch även på restaurangen.

  • Hacka en gul lök och en klyfta vitlök fint. Stek mjukt i smör.
  • Tillsätt svamp (helst kantareller eller trattkantareller men champinjoner duger också. Vi tog 50/50) och låt steka med en stund. Häll över en skvätt vitt vin ( ca 1 dl)
  • Häll så över mjölk, grädde eller cremé fraiche ( beroende på hur nyttig du vill vara) så det blir såsigt. Använder du mycket mjölk så kan det vara bra att reda av med lite mjöl eller maizena.
  • Ha sist i hackade soltorkade tomater, och smaka av med salt och peppar. Låt puttra ihop ett slag.
  • Gnid in kycklingfiléer med salt, peppar, paprikapulver och rosmarin. Stek i ugnen eller i stekjärn till kycklingen är genomstekt.
  • Koka spaghetti ( eller valfri pasta) och riv lite parmesan.
Blanda nu den kokta pastan med såsen och lägg upp på tallrik. Toppa med kycklingfilén skivad i tjocka skivor, strö över parmesan och gärna lite färsk rosmarin.

MUMS FILLIBABBA!
(tips: Har man inte trattkantareller, eller vanliga kantareller, som är mer smakrika än vad champinjoner är, kan det vara gott att ha i lite bacon också. )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar