lördag 9 maj 2009

Biscotti+loppisfynd = sant

Förra helgen när pojkvännen var på besök gick vi på loppis på Vaksala torg, såklart! Jag fyndade en fin gammeldags karamellburk för bara 10 kronor. Burken har stått på kökshyllan och gapat tom. Men idag fylldes den med härliga biscottis, italienska mandelskorpor. Skönt att ha hemma, så man kan få något sött till kaffet utan att känna sig ALLTFÖR onyttig.

Goda och enkla biscotti!
100g hasselnötter, 100 g mandel, 100 g smör, rivet skal från en apelsin, 2-3 msk amaretto eller 6 droppar bittermandelessens, 2 ägg, 2,5 dl socker, 1 tsk vaniljsocker, drygt 6 dl vetemjöl, i rågad tsk bakpulver.

Hacka nötter och mandel grovt. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Rör ner smöret och tillsätt nötter/mandel, apelsinskal och amaretto.


Blanda mjöl med bakpulver och vaniljsocker och rör försiktigt ner i smeten. Smeten är ganska lös och det SKA den vara.


Tippa ut på väl mjölat bord och dela i fyra. Forma till korvar som du lägger på plåt med bakplåtspapper, 2 korvar på varje plåt. Platta till ordentligt och grädda i 20-25 min i knappt 200 grader. Ta ut och låt svalna i 5 minuter, skär sedan i sneda bitar och lägg tillbaka på plåtarna med snittytan upp. Eftertorka i drygt en timme i 75 grader till skorporna är helt torra. Förvara i lufttät burk!


Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar