Goda och enkla biscotti!
100g hasselnötter, 100 g mandel, 100 g smör, rivet skal från en apelsin, 2-3 msk amaretto eller 6 droppar bittermandelessens, 2 ägg, 2,5 dl socker, 1 tsk vaniljsocker, drygt 6 dl vetemjöl, i rågad tsk bakpulver.
Hacka nötter och mandel grovt. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Rör ner smöret och tillsätt nötter/mandel, apelsinskal och amaretto.
Blanda mjöl med bakpulver och vaniljsocker och rör försiktigt ner i smeten. Smeten är ganska lös och det SKA den vara.
Tippa ut på väl mjölat bord och dela i fyra. Forma till korvar som du lägger på plåt med bakplåtspapper, 2 korvar på varje plåt. Platta till ordentligt och grädda i 20-25 min i knappt 200 grader. Ta ut och låt svalna i 5 minuter, skär sedan i sneda bitar och lägg tillbaka på plåtarna med snittytan upp. Eftertorka i drygt en timme i 75 grader till skorporna är helt torra. Förvara i lufttät burk!
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar