måndag 11 maj 2009

tips från kocken!

Såg med ett halvt öga på Gordon Ramsay härom dagen. Han gjorde en smarrig efterrätt som jag var tvungen att prova.. Och det var MINST lika gott som jag trodde.



Skala ett päron och dela på mitten. Gröp ur kärnhuset och skär bort den hårda stången. Sätt en stjärnanins i gropen där kärnhuset satt. Lägg päronen platt på en skärbräda och pudra över lite vaniljsocker. Klä sedan de runda sidorna med smördeg.

Smält socker i ett stekjärn tills det karamelliseras, tillsätt då en rejäl klick smör och lägg i päronen med den öppna, platta sidan ner. Stek i någon minut och ringla lite karamell över smördegen. Lyft sen in hela stekjärnet i ugnen och gratinera till degen bakats och fått fin färg. Servera med en klick vaniljglass...



Jag hade ingen stjärnanins hemma, utan gjorde utan. Mmm vad gott det var. Knäckig deg, varmt päron och kall glass. Kanongott..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar