söndag 9 oktober 2011

Söndagsutflykt: Söderåsens matmarknad i Skäralid

I morse packade vi frukostpickninck och körde till Skäralid. Där var det helt makalöst mycket folk. När det är söndag och fint väder är det tydligen fler än oss som vill ut i naturen. Vi hittade iaf en bänk i solen där vi åt frukost. Sen gav vi oss ut på en lagom kort promenad runt sjön. Viktor är efterförkyld och orkade inte med någon långhajk.
Därefter begav vi oss till Skäralids vandrarhem och Camping där " Smaker från Söderåsen" ordnade Söderåsens Matmarknad. Där kunde man träffa och handla av lokala producenter. Tareq Taylor var där och lagade mat på lokala råvaror, och inspirerade och underhöll.
Efter själva matmarknaden hölls ett litet seminarium som vi var med på. Under ledning av Tareq var vi ett tjugotal krögare och matproducenter som träffades för att diskutera hur man ska underlätta samarbetet mellan restauranger och småskaliga matproducenter. Mycket intressant, och Tareq hade mycket tänkvärt att dela med sig av. Hans spontana reaktion, när vi berättade om vår verksamhet, var att vi är alldeles för billiga, vilket är något som vi kanske också gått och fnurat på.

Smaker från Söderåsen är ett jättespännande projekt, som jag hoppas att många många fler hoppar på, och drar nytta av. Läs mer på deras hemsida här.

1 kommentar:

  1. Det var en helt fantastisk dag och vi är så glada att ni kom!

    Ser framemot vidare samarbete!

    Mvh/Carina

    Projektledare för Smaker från Söderåsen.

    SvaraRadera