måndag 3 oktober 2011

Smörgåstårtorna

I helgen hade vi beställning på tre smörgåstårtor till ett dop. Superkul! Vi försökte göra lite annorlunda smaker. Ingen av smörgåstårtorna innehöll till exempel ett uns av majonnäs. De som inte gillar smörgåstårta brukar ju nämligen inte tycka om dem, just för att de smakar mest majonnäs. Men så behöver det inte vara. Med färskost och turkisk yoghurt kommer man långt kan jag lova.
Nummer ett "Svenska skogen" med rökt renstek, kantareller, lingon och äpple mm hämtade inspiration från smörgåstårteboken jag var med på ett hörn av, på Ebbas fik. Läs mer här
Nummer två "Smaskig skinka" är väl den av de tre som påminner mest om en "klassisk" smörgåstårta med rökt skinka, ost, brie och tropiska frukter.
Nummer tre, "Mumsiga medelhavet" med parmaskinka, fetaostkräm, rostad paprika, soltorkad tomat och ruccola är en snygg jäkel, som smakar lika gott som det ser ut.

Extra kul är det ju när man kommer till jobbet, läser jobb-mailen och har fått mail från kunden ifråga:

"Hej, vill tacka för trevligt bemötande och för underbart goda smörgåstårtor. Tack! På återseende, Malin"

Nöjda kunder är nog det bästa som finns. Man blir så glad och stolt liksom. Och hur många kunder är så snäll att de sätter sig och skriver ett mail för att tacka en?

Smörgåstårtorna går att få i storlekarna
5-6 portioner
8-10 portioner
12-15 portioner

och priserna varierar från 60-75 kr/portion beroende på vilken fyllning man vill ha.

1 kommentar: