onsdag 26 oktober 2011

Vårt dagliga bröd

Nu för ti'n bakar jag bröd nästan varje dag. Och då blir det ju en del bröd över. Torra skalkar som ingen vill äta, eller uppskivat bröd som bli torrt efter någon timme. Men se det gör absolut INGENTING. Vi skär sönder brödet i mindre bitar och strör ut det i en långpanna som står ovanpå ugnen. Där får de stå och självtorka, till brödet är snustorrt. Då mixar vi det och gör vårt eget skorpmjöl. Det smakar så mycket mer än köpe-skorpmjöl. Och varför skulle vi köpa något som vi har överflöd av? Bättre att återanvända ju...
Ströbrödet ger knäckig yta till äppelkakor och andra bakverk. Och en av våra mest populära lunchrätter är panerad fisk med remouladsås. Då blanda vi ströbrödet med lite parmesan och kryddor så blir det ljuvligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar