lördag 28 april 2012

Brysselkex

Ytterligare ett recept från Kristina. De här är en enkel kaka helt i min smak. Överraskande  goda, med tanke på de få ingredienserna. När man bakar småkakor av den här typen ska man tänka på att verkligen använda RIKTIGT smör. Smöret ger nämligen verkligen karaktär till kakorna. När man gör brysselkex vill man gärna baka i alla färger, lägga på ett stort fat, och ställa till med barnkalas. Så festliga ser de ut.

50 st Brysselkex

4,5 dl mjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 g smör

0,5 dl socker

Kör allt utom sista halvdecilitern socker i matberedare till en jämn deg.
Rulla till 4 cm tjocka rullar.

Färga 0,5 dl socker med några droppar karamellfärg. Rulla rullarna i det färgade sockret. Lägg kallt, gärna över natten.

Skär i skivor typ 4 mm tjocka, lägg på bakplåtspapper på plåt. Grädda ca 10 min mitt i ugnen på 200 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar