torsdag 26 april 2012

Franska guldkorn del 3

 Ett sista hett tips från Paris, är att äta middag på La Rotonde ( Hållplats Vavin med Metron). Det är en äkta fransk restaurang ( iaf enligt mina fördomar om vad en fransk restaurang är) med röd siden i taket, flugprydda servitörer, trångt och mysigt samtidigt som det är lite lyxigt. Och såklart gudomlig mat. Iaf om man gillar en blodig köttbit.
 Vi åt oxfilé och ryggbiff med goda gratänger och smarriga såser. Jag beställde köttet Well done, och fick vad man i Sverige skulle kalla för "rare". Så är det överlag i Frankrike, man får flytta tillagningsgraden ett snäpp värre hela tiden. Beställer man well done, får man medium, beställer man medium får man rare. Beställer man sen rare har köttet knappt färg på ytan. Så Frankrike är inte landet att besöka om man har problem med blodigt kött. Men å andra sidan KAN fransoserna verkligen laga sitt kött, så är det någonstans man får en riktigt god köttbit, så är det där.

Och la Rotonde kunde verkligen laga sin mat. Något dyrare ( typ 280-370 för en kötträtt) men SÅ värt pengarna. Vi besökte ett par halvkassa restauranger, där maten ändå kostar runt 200:-, men är sån besvikelse. Då plussar man hellre på en hundring, och blir riktigt jädra nöjd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar