tisdag 17 april 2012

Franska guldkorn

Är man i Paris bör man göra ett lunchbesök på Chartier (7, rue du Faubourg-Montmartre. Hållplats Grands Boulevards med Metron). Kom i god tid för du får stå i kö en stund . Lunch serveras 11-15 och kvällsöppet 18-22.
Chartier är helt hysterisk. Man hinner knappt sätta sig förrän maten står på bordet. Beställningen skrivs direkt på duken, och servitörerna springer nästan mellan borden. När du ätit klart räknas notan ut direkt på plats, men en enkel uppställning.
Maten är ingen gourmetmat, men schysst köttbit och pommes för en billig peng, gör det väldigt prisvärt.
Takhöjden är lika hög som ljudnivån.
"Pavé au poivre frites" är en riktig höjdare på menyn. Perfekt tillagad biff med pepparsås, och pommes.

2 kommentarer:

  1. Chartier... härliga minnen från mitt år i Paris 1979! Åt där ibland, innan jag blev vegetarian!

    SvaraRadera
  2. No way! Har det alltså passerat kött genom den där munnen? Trodde jag aldrig!

    SvaraRadera