100 g smör
2 dl mjölk
skal av ½ citron
2 ägg
1 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
5 dl blåbär
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och blanda med mjölken och rivet citronskal.
Vispa ägg, vaniljsocker och socker pösigt i en separat skål. Rör sen ner mjölkvätskan.
Blanda vetemjöl med bakpulver och salt och vänd ner i smeten, men rör så lite som möjligt.
Sätt 12 formar i en muffinplåt och varva smeten med blåbär.
Smuldeg:
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetmjöl
1 dl socker
Hacka smöret i små bitar. Nyp sedan ihopa med de andra ingredienserna till en smulig deg som du fördelar över de 12 muffinsen. Grädda i knappt 20 min, till de är genombakta. Prova med provsticka.
Mumsa med saft, helst i solen!
Lycka till
Lycka till
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar