torsdag 22 oktober 2009

baka baka äppelkaka

Såhär i äppeltider kan det vara bra att få lite nya äppelkakerecept. Därför ger tidningen LAND ut ett äppelnummer varje år, med nya recept. Jag fick med ett i år som kom på 6e plats. Rota fram ett förstoringsglas så kanske du kan läsa det också!

Nejdå, så snål ska jag inte vara... Här kommer receptet i läslig storlek:


ELINS ÄPPELKAKA MED MANDEL

Vispa 5 ägg, 2 dl strösocker och 1 dl florsocker vitt och fluffigt.
Blanda i en annan bunke150 g riven mandelmassa, 4 dl vetemjöl, 2 msk kanel och 1 tsk kardemumma. Därefter blandar du ihop de två smeterna med varandra och häller i en smörad form som strösslats med kokos. Helst ska det vara en form med avtagbara kanter. Skala och klyfta 4 stora eller 6 små syrliga fasta äpplen och stick ner i smeten . Hyvla över lite kallt smör och strö sist över lite mer kanel och pärlsocker. Grädda i 180 grader i drygt 45 min. Känn efter med sticka så att kakan är genombakad. Servera med en klick lättvispad grädde.

2 kommentarer:

  1. Detta recept ska testas på lördag. Man blir så inspirerad av din blogg! När du är i Hbg - kom gärna in och fika.
    Du kan få telefonnumret av Ann.
    Hälsningar Eva, Mims moster.

    SvaraRadera
  2. Ja vad roligt att man kan inspirera någon! Och tusen tack för inbjudan. Kul att se dig igen idag! Vi hörs säkert!

    Ha det fint och trevlig helg!

    SvaraRadera