lördag 24 oktober 2009

I did it!

Jag har äntligen lyckats att vara lite nogrann, och bakat bröd enligt recept. Nämligen det här surdegsbrödet från pain de martin. Nåja riktigt följde jag inte det, jag gjorde både en poolish och en surdeg, istället för bara surdeg, också hade jag i 1 tsk flytande margarin och 1 tsk sirap. Men jag vägde mjöl, vatten, och salt så det skulle bli rätt proportioner, PÅ GRAMMET! Skiljer sig rätt mycket från mitt eget sätt att baka, som mer går ut på att höfta och ta i lite av varje av det man har hemma. Degen jäste och bubblade fint i 3 långa timmar i sin plastlåda.

Sen bara slog man upp den på bakbordet, delade i två och vek ihop en gång, så var limporna färdiga för att jäsa en andra gång.


Jag glämde vrida av start-funktionen på ugnen och brände alltså limporna lite på toppen, Men annars blev de toppengoda. Sega och härliga som surdegsbröd ska vara..


Många stora hål.

Jag har även gjort försök nummer två på samma recept. Då körde jag ingen jäst alls utan bara surdeg, däremot hade jag i lite havrekli och havregryn för att få det lite matigare. Blev snyggare limpor vid andra försöket....

Försök nr 2

1 kommentar: