torsdag 22 oktober 2009

surdegstrubbel

Jag har två fin-fina surdegar i kylen nu. En är på råg och en på vete. Jag vill gärna behålla degarna och hålla dem vid liv nu när jag fått igång dem så bra. Problemet är att jag flyger till Uppsala på lördag och vill ta degarna med mig. Hur förflyttar man surdegar bäst? Att ha dem i en glasburk med lock såhär, fungerar fint när de står i kylen. Men om det blir för varmt börjar degen jäsa och bubbla och ett övertryck bildas i burken. Då blir det kladdigt och otrevligt. Så jag vet inte om jag vågar stoppa två burkar i väskan. Dessutom är jag lite orolig hur surdeg klarar tryckförändringen som det blir när man flyger... Någon som har bra knep eller idéer?

3 kommentarer:

  1. alltså vill bara säga att när bagaget ligger i lastrummet så e det svinkallt där så de blir nog inte för varma om du inte hamnar på ett flyg som ställs in lr blir försenat...kan ju lägga en kylklamp bredvid om du vill. ha dem i en påse?...bara ett litet tips från en flygplats specialist ;)

    SvaraRadera
  2. Mmm Jag tänker mig också att där är ganska kallt, dessutom är det ju en ganska kort och snabb resa. Det får bli glasburkar som hmanar i en plastpåse, bara fall i fall.... Vem är den flygande specialisten?

    SvaraRadera
  3. mim ;) vem annars haha, det går ju bara att vara anonym på din blogg om man inte har en egen...jaja puss o kram

    SvaraRadera