Tag ett stort vitkålshuvud (eller kaulahue som vi säger i skåne) och strimla det jättefint med kniv, osthyvel eller i mixer. Knåda och banka kålen lite så den mjuknar i konsistensen.
COLE SLAW MED ANNANAS
Ta hälften av den strimlade kålen (ca 1 kg).
Blanda ihopa :
1 Stor burk krossad annanas som fått rinna av ( ca 430 g)
2,5 dl gräddfil
0,5 dl majonäs
1 msk pepparot
2 msk sötstark senap
Salt och peppar.
Ha sist i kålen och strö över hackad persilja innan servering.
COLE SLAW MED MOROT OCH ÄPPLE
Här använder du andra halvan av vitkålen dvs ca 1 kg strimlad kål.
Riv på rivjärn 3 morötter och 2 stora äpplen.
Blanda med 2.5 dl gräddfil
0.5 dl majonäs
3 msk bostongurka
2 msk thai sweet chili
2 tsk dijonsenap
salt och peppar och gärna lite franska örter.
Blanda sist i kålen!
Av den här sista fanns det bara lite grand kvar idag. Så jag blandade i lite annanas, en liten burk majs, lite extra yoghurt, curry och vitlök, och VIPS hade jag en kanon go varm-potatis-röra som jag åt med smällt ost och stekt kycklingfilé. Så himmla smart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar