fredag 9 oktober 2009

matgudens första budord:

DU SKALL ICKE SLÄNGA!
(tror dessutom att både ekonomiguden och miljöguden är beredda att instämma)

Vi kastar på tok för mycket mat, som är fullt ätlig. Det är både dyrt, dåligt för miljön och helt enkelt totalt idiotiskt. Ett exempel är frukt som legat i kylen eller någon fruktskål på tok för länge. En banan som är helt brun i skalet, ett skrynkligt äpple eller en torr clementin.
Tänk då inte den här kommer ändå ingen äta, lika bra att kasta! Kolla först ordentligt att frukten inte är ätbar. Det kanske gömmer sig en jättefin banan innanför det bruna skalet, äpplet är kanske jättesött och gott och clementinen kanske bara har vunnit på att få mogna färdigt!
Jag hade en apelsin som kändes torr i skalet, en liten melon med mögel i ena ändan och en jätteskrynklig nektarin liggandes i fruktskålen. Såg inte så lockande ut! Men nu har jag skurit bort de mögliga delarna, och skurit upp frukten i munsbitar. Då lurar man hjärnan lite finurligt, så istället för att tänka varning varning, ät inte frukten, den är dålig och äcklig så tänker hjärnan det här ser saftigt, nyttigt och härligt ut! Och vet du vad! Hjärnan har rätt! Det är inget fel på frukten! Tvärtom är den lagom mogen och jättegod!

Chop it, dont throw it!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar