lördag 7 januari 2012

Årskrönika

Kära nån, vilket år det varit. Utan tvekan det mest händelserika i mitt liv. Vi gick ut hårt i januari och köpte oss en restaurang

Sen fyllde pappa Anders 60, så då drog hela familjen till Dubai på semester.
Häftiga kontraster mellan öken och toppmodern storstad, fattigt och rikt.
Sen fyllde strorebroren Jonas 30, så då ordnade vi kalas för honom. Han var givetvis kungen på dansgolvet, på sin fest.
Sen fyllde Viktor 25, så då ställde vi till med kalas för honom med. Maskerad med tema V ( som i Viktor). Det kom vietnameser,vapengalningar, Ville Vessla, veganer, Ventura och veterinärer.
I present gav vi oss en resa till Berlin över påsk. Grym stad. Ska definitivt tillbaka dit. Kombinationen tokvarm påsk och billig öl, är dessutom synnerligen lyckat.
På restaurangen rullade det på och frammåt sommaren började det komma riktigt mycket folk på luncherna.
I slutet av sommaren höll vi stängt i 10 dagar och då passade Viktor och jag på att ta en "sista minuten" till Affandou på Rhodos. Välbehövd slappe-semester efter en intensiv vår.
Och i slutet av sommaren fyllde jag, i vanlig ordning, själv år. Det blev grillfest och tårtkalas på restaurangen, för familjen.
Och i mitten av Augusti åkte vi till Örebro för då gifte sig Louise och Daniel. Var så himla kul att få gå på bröllop, och dessutom återse alla gamla Uppsala-vännerna.
Under hösten rullade det på på restaurangen. Vi hade kräftskivor, och ölprovningar, irländska aftnar och jazzkvällar. Och fortsatte med dagens så klart.

Och på höstlovet åkte vi med Viktors familj till Prag på weekend. Insöp både kulturen och en och annan öl.
Sen började fest-cateringarna rulla in. Vi gick ut hårt och började med en 200-gästers fest. Sen blev det flera stora fester under vintern.
Och i slutet av året hade vi julbord och skickade iväg jultallrikar till höger och vänster. December och november var utan tvekan de mest intensiva på fröken elins. Då är det skönt att gå på jullov sen. Äta god mat med nära och kära. Och ta det lite lugnt.
Och vips så hade ett år gått.
Men att starta eget, skaffa restaurang, fira tre födelsegrisar som fylla jämt, och vara utomlands fyra gånger, det ser jag som en bra årsskörd.

2011 var ett BRA år i mitt liv.

1 kommentar: