torsdag 19 januari 2012

frökens fräscha grönkålssallad

Vi försöker anpassa salladsbuffén efter årstid, och såhärårs är det oundvikligt att ha massor av rotsaker och kål i alla dess former. Inte mig emot! Nu efter jul är grönkålen extra billig, för det andra är den supernyttig, och för det tredje är det ju jättegott. Och för det fjärde är det supersnyggt med grönkål i salladen...
Frökens fräscha grönkålssallad
Grönkål
Rödkål
Äpple ( helst svenskt vinteräpple, men åtminstonne ett med rött skal)
torkade aprikoser
Valnötter

Vinägrette
Ättika
Flytande Honung
Rapsolja
Salt och peppar

Finhacka grönkålen och sortera bort de hårda stammarna. Finstrimmla lite rödkål, och hacka äpplet i centimeter stora kuber. Blanda med varandra i en stor skål. Finstrimmla aprikoser och strö över dem tillsammans med valnötterna.
Blanda allt till vinägretten och ringla över salladen. Låt gärna stå och götta till sig någon timme innan du äter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar