tisdag 12 januari 2010

Grön ärtsoppa med chili

Fastfood kan inte bli mycket fastare än såhär. Och snygg är den också! Grön ärtsoppa med chili ca 4 portioner
500 g frysta ärter
1 gul lök
7 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 pressade vitlöksklyftor
2 dl crème fraiche paprika & chili

Koka upp vatten och buljongtärningar. Hacka löken och lägg i med ärtorna i buljongen. Låt koka i 5 minuter. Mixa slätt med stavmixer, tillsätt creme fraichen och pressa i vitlöken. TADDA, så var det klart!

Jag toppade med ytterligare en klick creme fraiche, men man kan också toppa med några räkor, om man har det. Till serverade jag två skivor russin- och solrosbröd. Första provbaket från Pain de Martins kokbok Surdegsbröd. Mycket gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar