torsdag 14 januari 2010

skitgod morotssoppa med kokosmjölk

Det blev lite av foccaccian över, så därför blev det sopp- och brödlunch idag. Jag hittade ett gamalt recept som jag dragit ut ut tidningen för fem år sedan, som jag helt glömt bort. Eller recept och recept, det var mer en ingredienslista, så man får höfta sig fram. Men en fantastiskt god soppa blir det. Här är ungefärliga mängder, men lita inte blint på dem, utan gå lite på känslan! Morotssoppa med kokosmjölk
Den här soppan är dessutom helt vegansk. Bra om du får veganer/vegetarianer på besök!
2 portioner
1 lök
1 liten klyfta vitlök
spiskummin
curry
cajenne eller sambal oelek
1 buljongtärning
6 dl vatten
4 medelstora morötter
1-1½ dl kokosmjölk
1 tsk dijonsenap
1-2 tsk citronsaft
Hacka lök och vitlök och fräs i en gryta, i lite olja. Tillsätt kryddorna och låt fräsa med någon minut. Häll på vatten och buljongtärningen. Skala morötterna och skiva i tunna skivor. Låt dem koka mjuka i buljongen. Mixa slätt med mixerstav. Tillsätt kokosmjölk, senap och citronsaft och låt koka upp igen. Smaka eventuellt av med lite salt och peppar. KLART!
Servera med en klick yoghurt och hackad persilja ( om det inte är till en vegan, då hoppar du såklart yoghurten) Lycka till!

3 kommentarer:

  1. Låter som en god och prisvärd morotsoppa. Men det ska väl vara morötter i den? Tänkte göra den till lunch idag, så jag höftar till hur mycket morötter det ska vara i.
    Kram Mamma Karin

    SvaraRadera
  2. Nu har du nog läst lite för snabbt. Det står klar och tydligt 4 medelstora morötter! Så det så! Lycka till!

    SvaraRadera
  3. Soppan blev jätte god. Ja nu såg jag att det var med. Sorry.

    SvaraRadera