fredag 1 januari 2010

Gott 2010

Gott nytt år allihopa! Hoppas ni hade en trevlig nyårsafton med massor av god mat. Själv åt vi älgstek och hade det hur trevligt som helst, med några nära vänner.
Nu när man är ledig en hel del och det äts mycket mat är det lätt att det hamnar mycket rester i kylen, och kanske finns det lite julskinka kvar i frysen? Då är det ett ypperligt tillfälle att laga pytt i panna. Pytt i panna har lite oförtjänt dåligt rykte, antagligen för att tankarna lätt förs till färdig pytt i frysdisken på ICA. Men en hemgjord pytt kan vara vansinnigt gott. Och det är ju så bra för man kan slänga i vad kött och grönsaker man har hemma. Den här pytten gjorde jag på falukorv och rimmat fläsk, potatis, lök och motötter. Och nu kommer vi till det lilla knepet som gör en tråkig pytt till en jättegod: Smaka av pytten men klyfta vitlök, lite dijonsenap och thai sweet chili mot slutet av stektiden. Ha också i lite creme fraiche eller grädde för att kräma till det hela. Och krydda ordentligt med salt och peppar. Toppa gärna med lite hackad persilja.

Klassiskt serveras pytt med stekt ägg och rödbetor vilket är jättegott. Men en god vitlökssås eller annan kall sås är också fint! Smaklig spis!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar