söndag 24 januari 2010
matglada vänner
Det är så himlans härligt att ha vänner som också är matglada! Så gott som alla mina Uppsalakompisar är tokglada i att både äta och laga mat. Igår hade jag och tre vänner lite knytkalas hemma hos mig. Eller lite och lite.. Det blev ganska mycket mat. Och gott var det!
Vi blev själv förvånade över att maten passade så fint ihopa i smakerna, med tanke på att vi inte hade planerat i förväg. En lite sommrig buffé, perfekt för studentfesten... :P
Det blev minipajer, med ädelost och päronfyllning.
Dinkelsallad med bland annat avocado, soltorkade tomater, fetaost och kiwi. Till det, kall pestosås.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Shit vad gott allt ser ut. Due... en fråga:
SvaraRaderamin pesto blir alltid dålig efter enbart några veckor, helt grå och äcklig. Ska inte pesto hålla jättelänge? Vad gör jag för fel? Den ska väl stå kallt?
Att den blir lite ful, får man leva med. Färgämnena börjar oxidera så fort du öppnar burken. Det enda jag kan komma på är att du slätar till ytan på peston med en sked och sen häller på ett tunt lager med olivolja, så att peston får så lite kontakt med luft som möjligt. Värt ett försök!
SvaraRaderaAha, så den äg inte dålig bara för att den är grå?
SvaraRaderainte nödvändigtvis... Du får la smaka på den!
SvaraRadera