torsdag 14 januari 2010

Nyårsdessert (som funkar alltid annars också)

På nyårsafton hade jag och Viktor en liten middag för några goda vänner. När vi planerade menyn ville vi prova något nytt recept till dessert. Jag kände för choklad, Viktor kände för sorbet, så vi nosade upp ett recept på nätet som innehöll båda delarna. Och vilket fynd vi gjorde. Ett superenkelt recept, och rackarns gott! Det här måste ni prova! Chokladkräm med mangosorbet!
1 paket vaniljvisp
100 g choklad
mangosorbet
färska eller frusna bär, tex hallon och björnbär

Vispa lite drygt halva paketen vaniljvisp så hårt det bara går. Värm den andra halvan av vaniljvisp i en kastrull. Låt koka upp och dra sen av värmen. Hacka chokladen fint och häll i den varma vaniljvispen. Rör till det smälter. Vänd försiktigt ner chokladsmeten i den vispade vaniljvispen. Häll upp i serveringsskålar och låt stå svalt i några timmar. Servera med en klick mangosorbet och toppa med några bär.

Mums!

2 kommentarer:

  1. Hej Elin, dig känner jag ju igen :) Vilken fin blogg du har. Och din nyårsdessert ser verkligen jättegod ut. Bra att kunna göra nästan som chokladmousse fast med vaniljvisp ist, blir ju mkt mindre fett då.

    SvaraRadera
  2. o den var ju sååå god:)fröken kristiansson

    SvaraRadera