onsdag 30 september 2009

Dajm-kladdkaka

Om man vill festa till sin kladkaka kan man göra såhär: ta ditt bästa kladdkakerecept och häll sen krossat dajm på. Eller tar du mitt bästa kladdkakerecept och gör likadant! Vispa 2 ägg med 3 dl socker. Häll sen i, utan att röra mellan, 1 ½ tsk vaniljsocker, 1 krm salt, 1 ½ dl vetemjöl, 4 msk kakao och 100 g smält smör. Rör inte förän allt är i skålen, och sen bara en liten stund. Precis så att allt blandar sig. Häll i en smörad och bröad form och grädda i 150-175 grader i exakt 30 min. Sen tar du ut kakan och häller över 2 hackade dubbeldajm. Ställ in i ugnen i ytterliggare 3 min så att dajmet smälter fast lite. Låt svalna i formen. Servera med en klick lättvispad grädde. Så lätt men gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar